Agora Publishing

Agora Publishing

Det lille forlaget med de store forfatterne

Spill. En dameroman

En forfatter mottar et brev fra en av sine lesere. Hedwig Langmark, en eldre dame bosatt på den spanske solkysten, skriver til forfatteren fordi hun har kjent seg igjen i et familiebilde fra 1930-tallet som er skildret i en av romanene hennes. Er det det samme bildet det er snakk om? Og hva vet Sigrid Combüchen om Hedwig Langmarks liv?

Brevet blir begynnelsen på en brevveksling. Og på en roman. Underveis vokser det fram en beretning om Heddas liv som ung: Hvordan ble tilværelsen hennes formet av beslutninger hun tok da hun var nitten-tjue år gammel? Var det tilfeldighetene eller skjebnen som ga livet hennes en helt ny kurs? Mellom forfatteren og den gamle Hedda utkjempes det en dragkamp om makten til å fortolke. Forfatteren forelsker seg i tanken om det som var, og om alt som ikke ble. Hedda derimot, er interessert i det som er: Hun protesterer mot tanken om at livet hennes ble forspilt fordi hun ikke fulgte opp de mulighetene hun hadde. Hvem har rett? Og hvordan kan man egentlig besvare det spørsmålet.

OVERSATT AV: BODIL ENGEN
Kjøp boken, kr 359,-

Les mer om Sigrid Combüchen

Sigrid Combüchen – Spill. En dameroman

Augustprisvinner Sigrid Combüchen snakker om Spill. En dameroman.

 

Presse

«Språket er utsøkt – med finbroderte, intrikate setninger som flyter lett og elegant gjennom alle virvler i handling og persongalleri.»
May Grethe Lerum, VG

«Et teknisk briljant historisk drama med kvinner i alle ledende roller (…) Dette er ordentlig saker, et helt stykke kjøtt, kokt med kraft fra den tiden da Henriette Schönberg Erken skrev sin kokebok.»
Knut Hoem, NRK P2

«Ladies i leseklubber fra Lindesnes til Nordkapp: Det er bare å rydde plass på leselistene.»
Tor Eystein Øverås, Klassekampen

«Sigrid Combüchen har skrevet en imponerende roman, stilistisk og teknisk formfullendt. De mange perspektivskiftene gir henne mulighet til både å fortelle underholdende om et menneskeliv, og å reflektere om selve skrivingen med stor intellektuell stringens.»
Augustprisen 2010 – fra juryens begrunnelse

«Hver setning i Spill er blankpolert, alle ord skinner, det finnes ikke et støvkorn på 449 sider. Jeg kan ikke huske sist jeg leste en så godt gjennomført roman.»
Dagens Nyheter

«Jeg vet ingen i Sverige som skriver en så utsøkt prosa som Sigrid Combüchen. Her finner man en overflod av kvinnelig erfaring å la seg forføre, gjennomskue og lære av. Det vil ta tid før jeg har kommet meg igjen etter å ha lest boken.»
Expressen

«Med en mesters åndsfraværende eleganse, en slik som det krever lang erfaring og hardt arbeid å oppnå, trollbinder Sigrid Combüchen leseren med sin nye roman, Spill.»
Sydsvenskan

«Spill er elegant, skarp og kompleks, språket er usedvanlig gjennomarbeidet og en glede i seg selv. Combüchen skaper en leken romanverden med intensivt levende sekvenser i 1930-tallsmiljø.»
Aftonbladet

Comments are closed.