Agora Publishing

Agora Publishing

Det lille forlaget med de store forfatterne

Samlede fiksjoner

Samlede fiksjoner

Jorge Luis Borges, den blinde bibliotekaren i Buenos Aires, er sannsynligvis den mest innflytelsesrike forfatteren i verden etter den annen verdenskrig. Samlede fiksjoner fyller et stort hull i norsk bokutgivelse. Bare få av Borges’ noveller foreligger på norsk (og ble utgitt for mer enn 30 år siden). Nå er alle hans fortellinger samlet og oversatt til norsk.

Borges´ verden er en labyrint full av ironiske kommentarer, drømmer, oppdiktede fenomener, kinesiske myter, arabiske legender, inspirert av islandske sagaer og fortalt i en stil som er tørr og nesten matematisk. Han tar oss med til innbilningens museum der alt er mulig og hvor man leter etter løsningen på all verdens gåter og mysterier.

Boken kommer utstyrt som en gavebok.

OVERSATT AV: KARI OG KJELL RISVIK
Kjøp boken, kr 449,-

Ler mer om Jorge Luis Borges


Presse

«Jorge Luis Borges blir ofte nevnt som en av de ti – av og til som en av de fem – viktigste forfatterne i det 20. århundre. Hans innflytelse kan neppe overdrives. Norske lesere har lenge, altfor lenge, manglet muligheten til å møte den argentinske mesterens prosa i hele sin eventyrlige bredde. Det faktum at samtlige av Borges’ ficciones nå endelig blir tilgjengelige, kan ikke applauderes sterkt nok. Verket vil få stor betydning for norske lesere –
ja, for hele det litterære miljøet.»
Jan Kjærstad

«Borges er den viktigste spanskspråklige forfatter siden Cervantes. At han aldri fikk Nobelprisen er en like stor skandale som at Joyce, Proust eller Kafka aldri fikk den.»
Mario Vargas Llosa

«To forfattere har mer enn noen andre gitt oss et bilde av det nye millenniet: Joyce og Borges. Med ordene skapte Joyce det samme som Borges skapte ved hjelp av ideene: En verdensvev. Den originale, den ekte, den eneste virkelige verdensveven.»
Umberto Eco

«Borges lot det uendelige slippe inn i sin forestillingsverden, og på den måten løftet han sin litteratur opp fra det lavlandet hvor de fleste av våre romaner og noveller ellers utspiller seg.»
John Updike

«Ingen har fornyet fiksjonens språk på samme måte som Borges.»
J.M. Coetzee

Comments are closed.