Agora Publishing

Agora Publishing

Det lille forlaget med de store forfatterne

Den jiddische politiforening

Den jiddische politiforening er en av de store amerikanske romanene fra de siste tiårene: en forrykende blanding av kunst og 
hardkokt krim som knapt likner noen annen bok du har lest før. Vi befinner oss i en annen verden, i det føderale distriktet Sitka i Alaska,
som i seksti år har fungert som et trygt sted for verdens jøder etter annen verdenskrig. Men nå skal den jødiske polarstorbyen Sitka tilbake under amerikansk kontroll. Alle frykter for fremtiden. 

Bortsett fra kriminalbetjent Meyer Landsman – han er for opptatt med egne bekymringer. I tilllegg har noen begått et mord rett foran nesen på ham, på det billige hotellet der han bor. Offeret er et ensomt sjakkgeni med forbindelser til byens underverden. Men Landsman får straks beskjed fra ledelsen om å henlegge saken. Snart befinner den loslitte detektiven seg i konflikt ikke bare med verden rundt seg, men også med sin egen fortid og religiøse arv.

Michael Chabons roman er på en og samme tid en spennende kriminalgåte, en kjærlighetshistorie og en dypsindig undersøkelse av eksilet og forløsningens mysterier. Fremfor alt er Den jiddische politiforening et storslått, fengslende og gjennomført underholdende
lesereventyr fra en av amerikansk litteraturs aller fremste forfattere.

Den jiddische politiforening er nå under filmatisering av Coen-brødrene.

OVERSATT AV:  KARI OG KJELL RISVIK
Kjøp boken, kr 369,-

Les mer om Michael Chabon

Presse

«En unik roman. Storslått litterær fornyelse av den hardkokte kriminalfortelling.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«Orginal vri på krim-noir sjangeren.»
Torbjørn Trysnes, Fædrelandsvennen

«Chabon skriver som en drøm og får deg til å le høyt.»
The Guardian

«Chabon er en av de aller beste nålevende engelskspråklige forfattere … Han vil bevege leseren og gi spenning, og han lykkes med begge deler.»
Washington Post

«En fantastisk, hyperliterær, sjangeroverskridende kriminalroman som fortjener hver lille bit av dens kommende suksess.»
New York Magazine

«En tragikomisk pulp fiction-variant av The Great American Novel … Gåtefull, forvirrende, spennende, iblant trist, men alltid morsom.»
Die Zeit

«Det er som om Raymond Chandler og Philip K. Dick hadde røykt marihuana sammen med Isaac B. Singer og Isaac Babel. Fryktelig morsomt.»
New York Review of Books

Comments are closed.